Nyomdász Blog

Nyomdász vagyok és erről akarok írni, még minden másról

HTML

Friss topikok

  • arvisura: Kutyakomédia folyik itt a javából. Gyurcsány háza előtt már talált egy árva gyermeket, de éhers pr... (2009.04.05. 21:44) Internacionálé
  • GOJOO: Ha én teszem azt egy Magyarországi leányvállalattal rendelkező Bank tulajdonosa lennék, és azt olv... (2009.03.08. 03:27) Orbán beszéd

2009.03.22. 13:30 Kotto

Tánc

A nagyobbik lányom már ca. 10 éve táncol (Jazz balett)

Az átlag ember nem is tudja, hogy micsoda értékek (meg persze pénz) mennek itt a háttérben.

Szóval úgy kezdődik a dolog, hogy a gyereket levisszük táncolni (fizetős, nem úgy mint régen az egyesületi tagság). A szülőknek elég sok áldozattal ját, mert hozni-vinni kell a gyereket, de a hozadéka magas, mert a kis kecske-kacska kislányból egy igen komoly mozgáskultúrájú lány lesz. Természetesen járnak versenyre és megtanulnak egy közösségben a csapatért küzdeni stb. Baromi jó és egészséges a gyerek személyiségének  fejlődésére.

Most is Debrecen-ről írok és alig hallok, mert itt kötelező a fülsiketítő szurkolás (az egész csapat végigsikoltozza a teljes produkciót,  mert így akarják a bírókat befolyásolni, ami úgye nem sikerül, de a fellépőt igencsak motiválja)

Amúgy meg a kultúrális értéke sem rossz, mert a szülőknek 2000 Ft a belépő, de ezért cserébe 10-12 óra full táncok kap. És szeretném megjegyezni, hogy a minőség nem semmi, mert igen komoly díszletek és nagyon komolyan felkészült versenzők vannak. Gondoljunk csak bele. 15-18 éves lányok már több, mint 10 éve táncolnak.

Pl. a mi csapatunk formáció száma simán felléphetne bárhol (TV, színház stb) Amúgy Magyar bajnokok, EB 4 hely, Világbajnoki 10. hely.

Egy jó tanács: Ha jót akartok a fiatoknek, akkor elviszitek táncolni. A csapat 95%-a lány (gondolom értitek) és az edzők is külön figyelmet szetelnek a srácoknak.

Amúgy csak tessék rendelni nyomdai cuccot, mert van egy kisebbik lányom és ő meg akrobatikus rockizik.

www.efonyomda.hu

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nyomdasz.blog.hu/api/trackback/id/tr751017959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása